REŠITE SE PODOČNJAKA UZ POMOĆ OVIH SAVETA!

podeli

Podočnjaci i kako ih se riješiti

 

Iako postoji mnogo razloga za tu pojavu ispod očiju, tako postoje i načini kako spriječiti ili kako ukloniti podočnjake i to prirodnim metodama koje možete naći i u svojoj kući.

 

Danas većina ljudi ima problema s podočnjacima, a oni mogu nastati zbog niza uzroka, to može biti zbog slabe cirkulacije, sporog metabolizma, zbog građe kože i obojenosti kože. Podočnjaci daju umoran izgled licu, te su nekada estetski problem. Ima više vrsta podočnjaka i ako se otkrije o kakvoj se vrsti radi može se postaviti prava terapija za njihovo uklanjanje.

 

Do podočnjaka također dolazi i zbog zastojnih promjena koje dolaze zbog slabe cirkulacije i limfne drenaže. Krv se na tom mjestu nakuplja i ne odlazi. Isto tako do podočnjaka može doći i zbog bolesti srca i bubrega, genetike, oslabljen rad štitnjače, alergijske bolesti, starenja. Iako postoji mnogo razloga za tu pojavu ispod očiju, tako postoje i načini kako spriječiti ili kako ukloniti podočnjake i to prirodnim metodama koje možete naći i u svojoj kući.

 

 

Top 5 načina za uklanjanje podočnjaka:

 

1. Gel od aloa vere – nanesite ga na kapke i na podočnjake, ali pripazite da gel ne bi došao preblizu očiju i očnoj sluznici, na taj način gel će djelovati vrlo smirujuće po čemu je već i poznata aloe vera.

 

2. Ružina vodica ili kamilica – napravite obloge od kamilice ili ružine vodice, te ih stavite na podočnjake, osim što će vam ublažiti tamne podočnjake, vas će u istom trenu i opustiti, a oblog držite desetak minuta.

 

3. Bademovo ili maslinovo ulje – umasirajte cijelo područje oko očiju maslinovim ili bademovim uljem, a time ćete vratiti elastičnost koži i smanjit ćete pojavu sitnih bora.

 

4. Kocke leda – one će vam smanjiti podbuhlost, a sve što trebate napraviti je staviti par kockica leda u krpu, te ih držati na očima kojih 15 minuta.

 

5. Krastavci – star metoda protiv podočnjaka, ali vrlo učinkovita. Bitno je za krastavac da je hladan pa ga uvijek držite u hladnjaku, a kada narežete kriške stavite ih na oči, te ih držite 15 minuta, a tako ćete opustiti vaše oči i natečenost.

 

Kako biste spriječili nastanak podočnjaka i podbuhlost, najvažnije je poduzeti neke korake koji će vam u tome pomoći.

Za prevenciju obavezno unosite dovoljno tekućine u organizam, pripazite na propuh koji itekako može naštetiti vašim očima, izbjegavajte zadimljene prostore, dovoljan unos vitamina C koji je vrlo bitan za organizam pa tako i za podočnjake, pijte čajeve, a najvažnije od svega je zasigurno dobar san.

podeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *